ABOUT

In much the same way a PRISM produces new light and colors through glass and crystal,
our goal is to craft a unique expression exclusive to PRISM
by connecting elements like local regions, people, and local materials.

PRISMというガラスやクリスタルを通して
新しい光や⾊が⽣まれる現象のように

地域や人々、その土地の素材など様々な物を繋いでPRISMにしかできない表現を創造していく

As a child, I lived abroad,
and later, I moved to Tokyo where I underwent training.
My experience abroad as a pastry chef had a strong influence on my desire to challenge myself in a world I knew little about.

PRISM embodies the common themes that our team strives for,
including pioneering, community vitality, inspiring creation,
simplicity, and meaningful creation.

幼少期に海外で生活
その後東京で生活・修行をしてきました。
パティシエとして海外で経験した影響もありより知らない世界へと挑戦したい気持ちが強くなりました。

  • Pioneering
  • Revitalize
  • Inspire
  • Simple
  • Meaningful

PRISMにはチームで目指す共通のテーマとして

「開拓」「地域活性」「刺激を与える創造」「シンプルである」「意味のある創造」

という意味を込めています。
PRISMは地域・歴史・人々・素材を繋げ創作していくチームになります。

YUSAKU SHIBATA

Born in Kita-ku, Tokyo Spent childhood in Hawaii

2005worked at Shinjuku Keio Plaza Hotel, as Bakery
2007worked at Ecole Criollo (now CRIOLLO) as Sous Chef
2013worked at The Peninsula Tokyo as Junior Sous Chef
2018worked Membership French Restaurant as Chef Pâtissier
2019worked at Ginza Marquis as Chef Pâtissier
2022Established his own company, PRISM
2023Launch original brand shop PRISM LAB

Awards

2010First Prize at Japan Cake Show, in Taste and Technique Sugar Show piece Category
2017Second Place Top of Pâtissier 2017 Domestic Preliminary Round
2019Domestic Preliminary Round Winner at Top of Pâtissier 2019
2019 overall runner-up, Grand Prize in two taste categories at Top of Pâtissier in ASIA,
2021Overall team winner/the chocolate category at THE WORLD TROPHY OF PASTRY ICE CREAM CHOCOLATE2021 FIPGC
2021preliminary round winner at Coupe du Monde 2023 Japan
2023participated in the Entremets Glace Frozen Lollipop Competition at Coupe du Monde de la Patisseries 2023 and led overall winner (first time in 16 years as Japan Team)"

東京都北区出身 幼少期をハワイにて過ごす

2005年新宿京王プラザホテル ベーカリー
2007年エコールクリオロ(現CRIOLLO)
スーシェフ
2013年ザ・ペニンシュラ東京
ジュニアスーシェフ
2018年会員制フレンチレストラン
シェフパティシエ
2019年銀座マルキーズ
シェフパティシエ
2022年PRISM 設立
2023年PRISM LAB 開業

受賞歴

2010年ジャパンケーキショー 味と技のピエスモンテ部門 優勝
2017年トップオブパティシエ2017 国内予選準優勝
2019年トップオブパティシエ2019 国内予選優勝
2019年トップオブパティシエin ASIA 総合準優勝 味覚2部門最優秀賞
2021年THE WORLD TROPHY OF PASTRY ICE CREAM CHOCOLATE2021 FIPGC
→ショコラ部門担当 チーム総合優勝
2021年クープデュモンド2023 日本代表選考会 優勝
2023年Coupe du Monde de la Patisseries 2023  優勝
アントルメグラッセ・フローズンロリポップ担当として出場
総合優勝(日本チームとして16年ぶり)