ABOUT
In much the same way a PRISM produces new light and colors through glass and crystal,
our goal is to craft a unique expression exclusive to PRISM
by connecting elements like local regions, people, and local materials.
PRISMというガラスやクリスタルを通して
新しい光や⾊が⽣まれる現象のように
地域や人々、その土地の素材など様々な物を繋いでPRISMにしかできない表現を創造していく
As a child, I lived abroad,
and later, I moved to Tokyo where I underwent training.
My experience abroad as a pastry chef had a strong influence on my desire to challenge myself in a world I knew little about.
PRISM embodies the common themes that our team strives for,
including pioneering, community vitality, inspiring creation,
simplicity, and meaningful creation.
幼少期に海外で生活
その後東京で生活・修行をしてきました。
パティシエとして海外で経験した影響もありより知らない世界へと挑戦したい気持ちが強くなりました。
- PPioneering
- RRevitalize
- IInspire
- SSimple
- MMeaningful
PRISMにはチームで目指す共通のテーマとして
「開拓」「地域活性」「刺激を与える創造」「シンプルである」「意味のある創造」
という意味を込めています。
PRISMは地域・歴史・人々・素材を繋げ創作していくチームになります。
YUSAKU SHIBATA
Born in Kita-ku, Tokyo Spent childhood in Hawaii
2005 | worked at Shinjuku Keio Plaza Hotel, as Bakery |
2007 | worked at Ecole Criollo (now CRIOLLO) as Sous Chef |
2013 | worked at The Peninsula Tokyo as Junior Sous Chef |
2018 | worked Membership French Restaurant as Chef Pâtissier |
2019 | worked at Ginza Marquis as Chef Pâtissier |
2022 | Established his own company, PRISM |
2023 | Launch original brand shop PRISM LAB |
Awards
2010 | First Prize at Japan Cake Show, in Taste and Technique Sugar Show piece Category |
2017 | Second Place Top of Pâtissier 2017 Domestic Preliminary Round |
2019 | Domestic Preliminary Round Winner at Top of Pâtissier 2019 2019 overall runner-up, Grand Prize in two taste categories at Top of Pâtissier in ASIA, |
2021 | Overall team winner/the chocolate category at THE WORLD TROPHY OF PASTRY ICE CREAM CHOCOLATE2021 FIPGC |
2021 | preliminary round winner at Coupe du Monde 2023 Japan |
2023 | participated in the Entremets Glace Frozen Lollipop Competition at Coupe du Monde de la Patisseries 2023 and led overall winner (first time in 16 years as Japan Team)" |
東京都北区出身 幼少期をハワイにて過ごす
2005年 | 新宿京王プラザホテル ベーカリー |
2007年 | エコールクリオロ(現CRIOLLO) スーシェフ |
2013年 | ザ・ペニンシュラ東京 ジュニアスーシェフ |
2018年 | 会員制フレンチレストラン シェフパティシエ |
2019年 | 銀座マルキーズ シェフパティシエ |
2022年 | PRISM 設立 |
2023年 | PRISM LAB 開業 |
受賞歴
2010年 | ジャパンケーキショー 味と技のピエスモンテ部門 優勝 |
2017年 | トップオブパティシエ2017 国内予選準優勝 |
2019年 | トップオブパティシエ2019 国内予選優勝 |
2019年 | トップオブパティシエin ASIA 総合準優勝 味覚2部門最優秀賞 |
2021年 | THE WORLD TROPHY OF PASTRY ICE CREAM CHOCOLATE2021 FIPGC →ショコラ部門担当 チーム総合優勝 |
2021年 | クープデュモンド2023 日本代表選考会 優勝 |
2023年 | Coupe du Monde de la Patisseries 2023 優勝 アントルメグラッセ・フローズンロリポップ担当として出場 総合優勝(日本チームとして16年ぶり) |